• 1403/11/29 - 12:09
  • - تعداد بازدید: 16
  • - تعداد بازدیدکننده: 16
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /ZRB
خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا)- خبرگزاری ایسنا

بازتاب خبرهای دانشگاه علوم پزشکی زنجان در رسانه های بر خط- 29 بهمن

 

خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا)

 

هشت مورد اهدای عضو در زنجان ثبت شد

زنجان - ایرنا - مسوول شبکه فراهم آوری پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: از ابتدای سال جاری تا کنون هشت مورد اهدای عضو در استان ثبت شده است که این اقدام طبق فرآیندهایی صورت می‌گیرد.

شهریار اماموردی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزوود: طی سال جاری تا کنون ۱۹ مورد مرگ مغزی در این استان شناسایی شد که از این تعداد هفت مورد آن به عدم رضایت منجر شد.

وی با بیان اینکه در مجموع تا کنون هشت مورد رضایت از مرگ مغزی در این استان به ثبت رسید اضافه کرد: از این تعداد نیز چهار مورد به دلایلی از قبیل سن بالا و وجود بیماری های مختلف قابلیت اهدای عضو را نداشتند.

این مسوول، با تاکید بر اینکه اهدای عضو امری خداپسندانه و ماندگار است، ادامه داد: در کتاب آسمانی قرآن نیز به این مهم اشاره شده است که نجات یک انسان به معنی نجات کل انسان هاست.

وی با تاکید بر اینکه ترویج فرهنگ اهدای عضو می تواند به نجات انسان های نیازمند کمک بسزایی کند، خاطرنشان کرد: هر مورد مرگ مغزی می‌تواند یک تا هشت بیمار نیازمند پیوند عضو را از مرگ نجات دهد و به همین دلیل این موضوع از اهمیت خاصی برخوردار است.

اماموردی افزود: هر مورد مرگ مغزی می‌تواند یک تا هشت بیمار نیازمند پیوند عضو را از مرگ نجات دهد و به همین دلیل این موضوع از اهمیت خاصی برخوردار است.

وی از جمله روش‌های دریافت کارت اهدای عضو را ارسال کد ملی به شماره ۳۴۳۲، شماره‌گیری #۳ *۳۴۳۲* یا مراجعه به سایت اهدای عضو به آدرس register.ehda.sbmu.ac.ir جهت اخذ کارت اهدای عضو اعلام کرد.

مسوول شبکه فراهم آوری پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی زنجان خاطرنشان کرد: طبق برآوردهای انجام شده، اهدای نسوج به بیماران نیازمند، کیفیت زندگی ۵۸ بیمار را ارتقا می‌دهد.

 

۲۹ بهمن ۱۴۰۳

کد خبر 85753279:

https://www.irna.ir/news/85753279/

 

خبرگزاری ایسنا

در چه ظروفی غذا بخوریم و بپزیم؟

ایسنا/زنجان متخصص طب سنتی گفت: ظروف رسانا برای پخت‌وپز مطلوب‌تر هستند.‌ 

 

نرجس خواصی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به صرف غذا در ظروف ملامین با توجه به استفاده گسترده در گذشته به علت سبکی و قیمت مناسب، اظهار کرد: در این ظروف مواد غذایی داغ مصرف نشود و نباید شکستگی یا خراشی داشته باشد؛ چرا که مواد خود را می‌تواند آزاد کند

او با بیان اینکه ظروف شیشه‌ای برای مصرف مواد غذایی مناسب هستند چرا که نسبت به مواد قلیایی و اسیدی مقاومت دارند، افزود: این ظروف برای نگهداری ترشیجات خوب است هرگز آبلیمو را در ظرف پلاستیکی نگه ندارید و بلافاصله جای آن را عوض کنید

وی با بیان اینکه ظروف شیشه‌ای غیرقابل واکنش با غذا هستند و به راحتی تمیز می‌شوند، خاطرنشان کرد: ظروف سرامیکی بدون لعاب یا لعاب‌های طبیعی، گزینه‌های خوبی برای مصرف غذا هستند، چرا که غیرسمی و غیرواکنشی با غذا هستند.  

خواصی با تأکید بر اینکه از ظروف یک بار مصرف حتی‌الامکان کمتر استفاده شود، ادامه داد: یک سری پلاستیک‌ها ویژگی‌هایی دارند که در جعبه با زیر ظرف با علایمی مشخص شده است مثلا مناسب فریزر یا نگهداری در ماکرویوو در این صورت می‌توان برای مدتی از آنان استفاده کرد در غیر این صورت این‌ ظروف به علت آزادسازی مواد خود در شرایط خاص بر آلوده‌سازی مواد غذایی تأثیر خواهند داشت

وی با اشاره به اینکه ظروف مسی که داخل آن حتما پوشش دارد برای استفاده خوب است، اضافه کرد: گرانیت دیرتر از تفلون خراب می‌شود برای پخت و پز این ظروف را پیشنهاد می‌کنم البته ظروف چدنی به دلیل توزیع یکنواخت حرارت و حفظ گرما نیز گزینه مناسبی هستند

او با اشاره به ویژگی‌های استیل ضد زنگ ابراز کرد: این نوع ظروف مقاوم در برابر زنگ‌زدگی و تغییرات شیمیایی هستند و می‌توانند برای پخت و پز ایمن باشند، تشریح کرد: تابه و ظروف رسانا به شرطی که دارای پوشش داخلی مقاوم (گرانیت، چدن و ...) بدون خراش باشند را در کل توصیه می‌کنیم‌.  

خواصی با تأکید بر اینکه ظروف نباید حاوی مواد شیمیایی مضر مانند BPA (بیسفنول A) یا فلزات سنگین باشند، خاطرنشان کرد: بسیاری از ظروف یک‌بار مصرف، به ویژه پلاستیکی، ممکن است حاوی مواد شیمیایی مضر باشند که می‌توانند به غذا منتقل شوند؛ استفاده از ظروف یک‌بار مصرف به تولید زباله‌های پلاستیکی و آلودگی محیط زیست کمک می‌کند. این موضوع نه تنها برای محیط زیست مضر است بلکه به سلامت انسان‌ها نیز آسیب می‌زند.

 

29 بهمن 1403

کد خبر 1403112921426:

https://www.isna.ir/news/1403112921426/

  • گروه خبری : رسانه های بر خط 1403
  • کد خبر : 1246
کلمات کلیدی
سمیه رسولی
خبرنگار

سمیه رسولی